Yoğurtlu İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Yoğurtlu İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu İşkembe Çorbası

Yoğurtlu işkembe çorbası, soğuk kış akşamlarında içinizi ısıtacak, sağlık deposu bir lezzettir. Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların doğal ilacı olarak bilinen bu çorba, büyük küçük herkesin beğenisini kazanır. Yoğurtlu işkembe çorbası ile sevdikleriniz ve kendiniz için harika bir çorba ziyafeti hazırlayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 kg temizlenmiş dana işkembesi
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı sirke
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4-5 iri diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5-6 su bardağı haşlanmış işkembe suyu
  • Yeteri kadar tuz

Yoğurtlu İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

İşkembenin Hazırlanması

Öncelikle temizlenmiş 1 kg dana işkembeyi bol suda birkaç kez iyice yıkayın. Temizlenen işkembeyi düdüklü tencereye alın ve üzerine 5-6 su bardağı soğuk su ile yeteri kadar tuz ekleyin. Tencereyi ocağa koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynayan işkembe suyunun üzerinde oluşan köpükleri bir kepçe yardımıyla alıp atın. Köpüklenme durduğunda düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve işkembeyi yarım saat kadar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen işkembeleri tencereden çıkarıp kesme tahtasında küçük küpler halinde doğrayın.

Terbiyenin Hazırlanması

Uygun bir kaba 2 çorba kaşığı un, 1 adet yumurta sarısı ve 2 su bardağı yoğurdu ekleyin. Karışımı pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın. Hazır hale gelen terbiyeyi işkembe suyuna yavaş yavaş ilave edin ve çorba tenceresini ocağa koyarak kaynamaya bırakın. Kaynayıp koyu bir kıvam alan terbiyenin içine doğranmış işkembeleri ekleyin ve kaynatmaya devam edin.

Çorbanın Son Aşaması

Kısık ateşte kaynamakta olan çorbaya, 4-5 diş ezilmiş sarımsak, 3 çorba kaşığı sirke, yeteri kadar tuz ve 1 adet limon suyu ekleyip karıştırın. Birkaç taşım daha kaynattıktan sonra çorbayı ocaktan alın.

Servis İçin Hazırlık

Küçük bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağı ve 3 çorba kaşığı sıvı yağı eritin. Yağ kızınca üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve 1 tatlı kaşığı kuru nane ekleyip karıştırın ve tavayı ocaktan alın. Hazırladığınız yoğurtlu işkembe çorbasını servis kaselerine koyduktan sonra üzerine kızdırılmış yağı gezdirerek sıcak servis yapın.

Sonuç

Yoğurtlu işkembe çorbası, hem lezzeti hem de sağlığa olan faydaları ile sofralarınızın vazgeçilmezlerinden biri olacaktır. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Alime

23 Temmuz 2024 Salı

Bu yoğurtlu işkembe çorbasını denemek istiyorum, ama işkembenin temizlenmesi ve pişirilmesi beni biraz endişelendiriyor. Düdüklü tencere kullanmak şart mı yoksa normal tencerede de pişirebilir miyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Alime,

Yoğurtlu işkembe çorbasını denemek harika bir fikir! İşkembenin temizlenmesi ve pişirilmesi ilk etapta biraz zahmetli gibi görünebilir, ancak doğru adımları takip ederseniz oldukça kolaylaşır. Düdüklü tencere kullanmak işkembe pişirme süresini önemli ölçüde kısaltır ve işkembeyi daha yumuşak yapar, ancak şart değildir. Normal tencerede de işkembeyi pişirebilirsiniz, ancak bu durumda biraz daha uzun sürede pişeceğini göz önünde bulundurmalısınız. İşkembe iyice yumuşayana kadar, yaklaşık 2-3 saat kadar pişirmeniz gerekebilir. Sabırlı olup ara ara kontrol etmeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bebeklere İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

İşkembe Nasıl Temizlenir?

İşkembe Nasıl Temizlenir?

İşkembe Çorbası Kaç Kalori?

İşkembe Çorbası Kaç Kalori?

Kuzu İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri