Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorba, Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Yemek masasında çorba, özellikle iftar sofralarında, baş köşede yerini alır. Türk mutfağında çorba çeşitleri oldukça fazladır ve çorba, çok eski zamanlardan beri bilinen ve sevilen bir yiyecek türüdür. Bugün sizlere, çoğu kişinin severek tüketmediği ancak benim vereceğim tarif ile herkesin rahatlıkla sevebileceği bir tavuklu yalancı işkembe çorbası tarifi sunacağım. Eminim bu tarifi herkes çok sevecek ve sürekli yapmak isteyecektir. Şimdiden kolay gelsin.

Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo kemiksiz tavuk eti (tavuk göğsü)
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 diş sarımsak
  • 4-5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri İçin

  • Pul biber
  • Limon
Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk olarak bir tencereye 5 bardak su koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra tavuk etini birkaç iri parça halinde tencereye koyup haşlayın. Tavuklar haşlandıktan sonra haşladığınız suyun içinden çıkarıp küçük parçalar halinde doğrayın. Doğradıktan sonra tekrar aynı tencereye koyup limon suyunu ve zeytinyağını ekleyin. Daha sonra 3 diş sarımsağı ezip tavuğun içine ilave edin. Tavuk haşlanırken, başka bir kabın içinde yumurta sarısını iyice çırpın. Sütü ve unu ekleyin ve pütürsüz hale gelene kadar çırpmaya devam edin. Karışım tamamen pürüzsüz hale geldikten sonra tavuğa ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyip kaynayana kadar sürekli karıştırın. Eğer karıştırmazsanız süt kesilebilir, bu da çorbanın tadını ve görünümünü olumsuz etkiler. Çorba kaynadıktan sonra altını kapatın. Servis kaselerine aldıktan sonra üzerine pul biber serpip limon suyunu sıkabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Olcaytuğ

12 Temmuz 2024 Cuma

Ben bu tarifi denedim ama tavuklar haşlandıktan sonra haşlama suyunu kullanmamız gerekiyor mu, yoksa yeni su mu eklemeliyiz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Olcaytuğ,

Tarifi denediğin için teşekkürler! Tavukları haşladıktan sonra haşlama suyunu kullanman tarifin lezzetini artırabilir, çünkü bu su tavuğun lezzetini ve besin değerlerini içerir. Ancak tarifin detaylarına bağlı olarak bazen yeni su eklemek gerekebilir. Eğer tarifte haşlama suyunu kullanmanız gerektiği belirtilmemişse, haşlama suyunu süzerek kullanabilir veya tarifin gerektirdiği miktarda yeni su ekleyebilirsin. Umarım bu bilgi işine yarar. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni