İşkembe Çorbası
15 Mayıs 2024 Çarşamba

İşkembe Çorbası

İşkembe çorbası, dana etinin işkembe kısmından yapılan limonlu ve sarımsaklı bir çorbadır. Dünyanın birçok mutfağında işkembe çorbası yapılır. Meksika da yapılan menudo çorbasına soğan, kekik, pul ve biber konur. Vietnam da yapılan işkembe çorbasına fesleğen ve fasulye filizleri konularak servis edilir.

Türkiye'de yapılan işkembe çorbası Yunanistan, Makedonya, Romanya ülkelerinde yapılan işkembe çorbasına çok benzer. Türkiye'de işkembe çorbasına milli bir çorba gözüyle bakılır.


İşkembe çorbası için malzemeler

  • 1 Kg İşkembe (Temizlenmiş)
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 adet limon suyu
  • 1 fincan sirke
  • 3-5 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 diş sarımsak

İşkembe çorbası nasıl yapılır?


1 kg temizlenmiş işkembeyi bol suyla 5 dakika boyunca iyice yıkayın ve işkembenin temiz olmasına özen gösterin. Derin bir tencereye işkembeyi koyun ve işkembenin üzerinden 4 parmak kalığını geçecek şekilde su ilave edin. Yarım limonun suyunu sıkın ve 5 diş sarımsağı ekleyerek işkembe yumuşayıncaya kadar haşlayın. Limonu işkembeye tat versin diye, sarımsağı ise renginin solmaması için kullanıyoruz. İşkembe yaklaşık olarak yarım saat haşlandıktan sonra bir kaba alın ve küp şeker büyüklüğünde doğramaya başlayın.

İşkembe suyunu süzgeçten geçirin ve kaynamak üzere orta ateşte pişirin. Bu arada işkembenin terbiyesini hazırlayın. İki yemek kaşığı un,1 adet limon suyu, 2 adet yumurta sarısı ve 2 kahve fincanı su ilave ederek pürüzsüz bir kıvam oluncaya kadar çırpın. Kıvamına geldikten sonra kaynamakta olan işkembe suyuna yavaş yavaş ilave edin ve karıştırarak dökün. Doğradığınız işkembeleri karışıma ekleyerek 5 dakika boyunca kaynatın. 2-3 diş sarımsağı döverek ilave edin ve karıştırın. İşkembe çorbasını sıcak servis ediniz ve üzerine kırmızı biber ve tereyağı ilave edip yiyebilirsiniz. İşkembe çorbanız hazır.

Afiyet olsun.

İşkembe Çorbası Yorumları

soru

Nilhan

20 Şubat 2014 Perşembe

İşkembe çorbası severek içtiğim ve bayıldığım bir çorba türüdür. Ne var ki, sarımsak kokusu bu çorbayı her zaman içmeme engel oluyor. Aslında sarımsak kokusunu giderebileceğimiz birçok yöntemde mevcut ama gün içerisinde bu her zaman mümkün olamayabiliyor. İnanın her gün her sabah içsem, bir sabah yeter artık bu sabahta içmeyeyim diyeceğim bir çorba değil. Abartmadan söylüyorum çok severim. hele birde hafif kalın doğranmış olursa. İşte o zaman mükemmel bir çorba keyfi oluyor.

Cevap yaz
soru

İpek

21 Şubat 2014 Cuma

işkembe çorbasının yapılışı biraz meşakkatli olsa da tadı enfes... bu tarif de işkembe çorbasını harika bir şekilde anlatmış. tarifi ben denedim ve çorbam harika oldu.. ancak çorba da dana değil de kuzu işkembesini tavsiye ederim. dana işkembesi biraz geç pişiyor ve sert oluyor...

Cevap yaz

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Nedir ve Nasıl Yapılır?

İşkembe Nedir ve Nasıl Yapılır?

İşkembe Nasıl Temizlenir?

İşkembe Nasıl Temizlenir?

Rüyada İşkembe Çorbası İçmek Rüya Yorumu ve Anlamı

Rüyada İşkembe Çorbası İçmek Rüya Yorumu ve Anlamı