Oktay Usta İşkembe Çorbası İşkembe çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Oktay Usta'nın özel tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu çorba, özellikle soğuk kış günlerinde iç ısıtan ve sağlık açısından birçok fayda sağlayan bir yemektir. Kemik hastalıkları ve vücut zayıflığına iyi geldiği düşünülmektedir. İşte Oktay Usta'nın işkembe çorbası tarifi: Çorba Yapımı İçin Kullanılacak Malzemeler
Oktay Usta İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır? Önceden güzelce temizlenmiş işkembeler geniş bir tencere içine konulur ve ocakta iyice yumuşayana kadar haşlanır. Haşlama işlemi bittikten sonra, işkembe haşlanan su süzülerek dökülür. Haşlanan işkembe küçük küpler şeklinde doğranır. (İşkembe, haşlanmadan doğranmaya çalışılırsa çok zorlanılır) Oktay Usta İşkembe Çorbası Sosu Nasıl Yapılır? Bir kap içinde 1 su bardağı yoğurt ve 2 yemek kaşığı un iyice karıştırılır. Bu karışımın içine soğuk su ekleyerek kıvama getirilir. Kıvama gelen bu karışımın içine haşlanan ve küp şeklinde doğranmış işkembeler ilave edilir. Ocak üzerinde işkembe çorbası kaynayıncaya kadar karıştırılmaya devam edilir. (Karıştırmaya devam edilmezse sos içinde yoğurt kesilebilir.) İşkembe çorbası kaynamaya başladıktan sonra, rendelenmiş sarımsak, sirke, kırmızı pul biber ve tuz çorbanın içine ilave edilir. (Çorbaya sirkeyi sevmeyenler koymayabilir, sirke olmadan da güzel oluyor. Ancak sarımsağı bol kullanabilirsiniz.) Sonuç Oktay Usta işkembe çorbanız hazırdır. Bu lezzetli ve besleyici çorbayı sevdiklerinizle paylaşarak kış aylarının soğuk günlerinde onları mutlu edebilirsiniz. Afiyet olsun. |