Hazır işkembeyi pişirmeye karar verdiğimde ilk aklıma gelen, temizleme aşamasının ne kadar önemli olduğuydu. Gerçekten de işkembeyi tuz ve limon suyu ile ovmanın kokusunu alması açısından etkili olduğunu duymuştum. Bu temizleme işlemi sonrası haşlama aşamasında dikkat edilmesi gereken süreyi de öğrenmek oldukça faydalı oldu. 2-3 saat kadar haşlamak gerektiği söyleniyor, bu süre zarfında işkembenin yumuşayarak lezzetli hale geleceğine eminim. Pişirme yöntemleri arasında çorba yapmayı ya da ızgara kebap olarak sunmayı tercih edebilirim. Özellikle işkembeli kebabın yanında yeşil salata ve yoğurt ile sunulması bence harika bir fikir. Sonuç olarak, işkembenin Türk mutfağındaki yerinin çok özel olduğunu düşünüyorum. Sizce de doğru şekilde hazırlandığında gerçekten vazgeçilmez bir lezzet haline gelmiyor mu?
Hazır işkembeyi pişirmeye karar verdiğimde ilk aklıma gelen, temizleme aşamasının ne kadar önemli olduğuydu. Gerçekten de işkembeyi tuz ve limon suyu ile ovmanın kokusunu alması açısından etkili olduğunu duymuştum. Bu temizleme işlemi sonrası haşlama aşamasında dikkat edilmesi gereken süreyi de öğrenmek oldukça faydalı oldu. 2-3 saat kadar haşlamak gerektiği söyleniyor, bu süre zarfında işkembenin yumuşayarak lezzetli hale geleceğine eminim. Pişirme yöntemleri arasında çorba yapmayı ya da ızgara kebap olarak sunmayı tercih edebilirim. Özellikle işkembeli kebabın yanında yeşil salata ve yoğurt ile sunulması bence harika bir fikir. Sonuç olarak, işkembenin Türk mutfağındaki yerinin çok özel olduğunu düşünüyorum. Sizce de doğru şekilde hazırlandığında gerçekten vazgeçilmez bir lezzet haline gelmiyor mu?
Cevap yaz