Haşlanmış işkembe çorbası nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?

Geleneksel lezzetler arasında özel bir yere sahip olan işkembe çorbasının evde nasıl hazırlanacağını merak edenler için adım adım bir rehber sunuyoruz. Temizlenmiş işkembeden başlayarak doğru pişirme teknikleri ve püf noktalarıyla bu özgün çorbayı kusursuz şekilde yapmanın inceliklerini bulabilirsiniz.

19 Kasım 2025

Haşlanmış İşkembe Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 kg temizlenmiş işkembe
  • 2 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kereviz sapı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 litre su
  • Servis için: limon, pul biber, sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:


  • İşkembeyi bol su ile yıkayın ve 4-5 parçaya bölün
  • Büyük bir tencereye işkembeyi alın, üzerini geçecek kadar su ekleyin
  • Kaynamaya başlayınca oluşan köpüğü bir kevgir ile alın
  • Soğanı dörde bölün, havucu iri parçalara ayırın ve tencereye ekleyin
  • Sarımsakları ezerek, kereviz sapını ekleyin
  • Tuz, karabiber ve kimyonu ilave edin
  • Kısık ateşte işkembeler yumuşayana kadar yaklaşık 3-4 saat pişirin
  • Pişen işkembeleri tencereden alıp ılınınca ince ince doğrayın
  • İşkembe suyunu süzün ve doğranmış işkembeleri tekrar suya ekleyin
  • Sirkeyi ilave edip 10 dakika daha kaynatın
  • Sıcak servis yapın, yanında limon, pul biber ve sarımsaklı yoğurt ile sunun

Püf Noktaları:

  • İşkembenin temizlenmiş olması önemlidir, güvendiğiniz bir kasaptan alın
  • İlk kaynama sırasında çıkan köpüğü mutlaka alın
  • Pişme süresi işkembenin tazeliğine göre değişebilir
  • Daha lezzetli olması için bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
İşkembe Çorbası Çeşitleri Nelerdir?
İşkembe Çorbası Çeşitleri Nelerdir?
Güncel
Dana İşkembe Tarifi ve Malzemeleri
Dana İşkembe Tarifi ve Malzemeleri
;