Torku işkembe çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Lezzetli ve besleyici bir Anadolu klasiği olan işkembe çorbası, Torku ürünleri kullanılarak hazırlanan bu tarifle sofralarınızı şenlendiriyor. Temizlenmiş işkembenin tereyağı ve baharatlarla buluştuğu, süt ve sirke ile zenginleşen bu nefis çorba, özellikle soğuk kış günleri için ideal bir seçim.
Torku İşkembe Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram temizlenmiş ve haşlanmış işkembe
- 2 yemek kaşığı Torku tereyağı
- 2 yemek kaşığı Torku zeytinyağı
- 1 adet büyük kuru soğan (ince doğranmış)
- 3-4 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı Torku süt
- 1,5 litre sıcak su veya et suyu
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı Torku sirkesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş kimyon
Üzeri İçin:
- Torku tereyağı
- Kırmızı toz biber
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 limon (dilimlenmiş)
Hazırlanışı:
- Haşlanmış işkembeleri küp küp doğrayın
- Torku tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede kızdırın
- Doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun
li>Sıcak su veya et suyunu yavaş yavaş ekleyerek topaklanmayı önleyin- Doğranmış işkembeleri tencereye ekleyin
- Tuz ve baharatları ilave edip kaynamaya bırakın
- Kısık ateşte 30-40 dakika pişirin
- Bir kasede yumurta sarısı ve Torku sütünü çırpın
- Çorbadan bir kepçe alıp yumurtalı karışıma yavaşça ekleyerek ılıştırın
- Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyip karıştırın
- 5 dakika daha pişirip ocaktan alın
- Son olarak Torku sirkesini ekleyin
Sosu İçin:
- Küçük bir tavada Torku tereyağını eritin
- Kırmızı toz biber ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip 1 dakika kavurun
Servis:
- Çorbayı kaselere paylaştırın
- Üzerine hazırladığınız sosdan gezdirin
- Limon dilimleri ile sıcak servis yapın
Not: İşkembeleri önceden haşlarken bir miktar sirke ve tuz eklemek kokusunu azaltacaktır. Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını azaltıp artırabilirsiniz.
|