Pratik İşkembe Çorbası Tarifi
İşkembe çorbası, özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, lezzetli ve besleyici bir çorbadır. İşte pratik bir şekilde evde nasıl yapabileceğinizin tarifi:
Malzemeler:
- 500 gram temizlenmiş ve haşlanmış işkembe
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1,5 litre su veya et suyu
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 limonun suyu
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
- Sirke (servis için)
Yapılışı:
- Haşlanmış işkembeleri küp küp doğrayın.
- Tencereye tereyağını alıp eritin. İnce doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavurun.
- Doğranmış işkembeleri tencereye ekleyip birkaç dakika daha karıştırarak kavurun.
- Üzerine su veya et suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, işkembeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-30 dakika pişirin.
- Bir kasede süt ve yumurta sarısını çırpın. Üzerine yavaş yavaş bir kepçe sıcak çorbadan ekleyip karıştırarak ılıştırın (bu işlem yumurtanın kesilmesini önler).
- Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyip karıştırın. Limon suyunu, tuzu ve baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirin.
- Çorba servise hazır. Yanında sirke ile sıcak sıcak servis yapın.
Püf Noktaları:
- İşkembeleri önceden haşlanmış ve temizlenmiş almak işinizi kolaylaştırır.
- Çorbayı daha kıvamlı yapmak isterseniz, un miktarını biraz artırabilirsiniz.
- Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun! |